Alliance Automotive Trading is een betrouwbare partner die de markt en uitdagingen van de vrije grossiers kent.

Over ons

Alliance Automotive Trading is een betrouwbare partner die de markt en uitdagingen van de vrije grossiers kent. Die snapt waar hun klanten dagelijks mee te maken hebben. Die waarmaakt wat u aan uw klanten belooft.

Omdat we onderdeel zijn van de wereldleider in auto-onderdelen. Dat brengt ons in een heel bijzondere positie, want gemeenschappelijk kunnen we elke concurrentie aan. En dat is precies onze insteek. U doet zaken met een ervaren en zeer gemotiveerd team dat zich verantwoordelijk voelt voor uw succes. Ook daarin willen we nooit misgrijpen.

Alliance Automotive Trading maakt onderdeel uit van Alliance Automotive Group Benelux. Een internationaal opererend bedrijf, gespecialiseerd in de distributie en verkoop van auto-onderdelen en -accessoires. Opererend in de Benelux met Alliance Automotive Trading, maar ook Brezan, Staadegaard-TC en Dabeko.

Centrale organisatie in Ede

Om alle klanten van deze leidende organisaties van dienst te kunnen zijn, is één centrale organisatie gevormd: Alliance Automotive Services. Met een logistieke infrastructuur die uniek in de markt is. Met state-of-the-art ICT systemen die de breedste en diepste productinformatie ontsluiten voor klant en medewerker.

Met een hypermodern centraal magazijn, gevestigd in Ede, van waaruit zes regionale depots worden bevoorraad. Met maar één doel voor ogen: het garanderen van een unieke dienstverlening die ertoe leidt dat klanten van AAGB hun bestellingen meerdere malen per dag geleverd krijgen.

Autovakmeester garageformule

Onderdeel van Alliance Automotive Group

AAGB maakt deel uit van de Alliance Automotive Group. Alliance Automotive is één van de belangrijkste spelers op de Europese markt voor auto-onderdelen en services.

Het bedrijf begon in 1989 in Frankrijk en is uitgegroeid tot een hoofdrolspeler in Europa. De omzet in 2019 zal zo’n m 2,6 miljard bedragen. Ongeveer 60% daarvan is omzet met onafhankelijke grossiers.

Sinds 2017 maakt Alliance Automotive deel uit van de Genuine Parts Company (GPC). Dat is de grootste leverancier van auto-onderdelen ter wereld met een omzet van € 17 miljard. In de USA is GPC vooral bekend van de keten van 6.650 NAPA Auto Parts Stores. Van deze stores is 80% eigendom van onafhankelijke grossiers en 20% behoort tot het eigen netwerk. Zoals GPC zegt:“Hybrid distribution is in our DNA”.